Thursday, 7 May 2009

Bukan omongan semata....

Lagu Rasmi Parti Islam SeMalaysia

bersatulah wahai kaum muslimin
dengan semangat dan roh kebenaran
berjihadlah wahai kaum muslimin
walau susah menempuh cabaran
bersatulah wahai kaum muslimin
dengan obor sinar kebahagiaan
berjihadlah wahai kaum muslimin
biar syahid ataupun kemenangan

berjuanglah wahai ansorullah
dengan matlamat daulah islamiah
berkorbanlah wahai yang beriman
dengan harta dan segenap kepunyaan

bergeraklah ke gerbang jasa
kalah menang bukan alasannya
sucikanlah niat di hati
hingga nyata benarnya janji Rabbi

selamatlah parti Islam melangkah
membimbing ummah ke medan siasah
berpedomankan Al-Quran dan Sunnah
suburlah hidupnya dan pasti berbuah

Bila kita renung bait2 lirik lagu rasmi parti ini..alangkah sedihnya...ana berasa sangat kecewa kerana apa yang berlaku bukanlah seperti yang terkandung dalam lagu ini...kalah menang bukan alasannya...masalahnya sekarang kerana inginkan kemenangan itu PAS tergadai...menang sorak, PAS tergadai...bersatu dengan semangat dan roh kebenaran???masalahnya sekarang dah bersatu dengan ANWAR DA DEVIL....hingga berantakan parti ini...sucikanlah niat di hati???tapi apa yang terjadi??rakan seangkatan sendiri sanggup disingkirkan kerana geng2 ANWAR DA DEVIL...Niat di hati sudah berubah menajdi persaingan yang menjatuhkan sesama sendiri di dalam parti.Keputusan PAS tidak mahu membenarkan ahlinya bertanding di pilihanraya kecil Penanti jelas menunjukkan bahawasanya PAS telah pun tersepit di antara dua iaitu PKR dan DAP...betullah seperti yang perna ana katakan dulu...mula-mula dilagakan seperti ayam...sekarang pulak dibonekakan...bukankah betul menjadi kenyataan kata-kata ana itu????kerana apa ana berani berkata sedemikian dulu....sebab ana nampak percaturan yang sedang berlaku..PAS betul2 dah checkmate sekarang...( jadi buah catur pulak)bergerak mati...tak bergerak mati...sendiri yang cari pasal...anti sangat dengan UMNO yang semuanya Melayu dan beragama Islam...pasal tu berselingkuh dengan golongan yang sebenarnya membantutkan terus perjuangan mereka....dulu kecoh nak menubuhkan atau bermatlamatkan DAULAH ISLAMIAH...tapi sekarang apa dah jadi...main kayu tiga pulak dengan DAP yang secara terang dan jelas memang akan membantah daulah islamiah...bermain mata pulak dengan PKR yang pemimpinnya ANWAR DA DEVIL..RAJA SONDOL....PENGHASUT...sehingga menyebabkan krisis anak dan ayah....bila kerajaan wujudkan ISLAM HADHARI...banyak mulut mengomel itu ini....sekarang apa dah jadi.....PAS dah hilang maruah diri...ana sedih bila mendengar lagu PAS ni...sedih sangat.....obor sinar kebahagiaan yang diharapkan telah pun dipadamkan oleh kesilapan sendiri..hendak membimbing ummah ke medan siasah???segalanya hanya tinggal nyanyian.....syahid yang diharapkan...tersepit yang dapat..tersepit antara dua golongan yang sememangnya akan menyebabkan PAS tersasar dari tujuan dan matlamat asal....Ana bersimpati dengan nasib kepimpinan PAS di PULAU PINANG....memang nyata benar janji RABBI..siapa yang mempermainkan agama memang Allah akan tunjukkan terus balasannya....Betapa besarnya kuasa YANG MAHA ESA....TAKBIR!!!! ALLAHHU AKBAR......

3 comments:

rahman,ahchong,muniandy said...

Tidakkah PAS menyedari kuasa mereka sehingga mampu memerintah Perak walaupun hanya seketika tetapi atas belas ehsan DAP? Adakah PAS lupa jumlah kerusi yang mereka menangi di Perak berbanding DAP?Hanya baru mempunyai enam kerusi, tetapi PAS merasakan mereka benar-benar hebat dan kuat sedangkan realitinya Nizar ketika menjadi Menteri Besar hanya sekadar menjadi orang suruhan DAP semata-mata, disuruh Ngeh dan Ngar Kor Ming menyalak, maka mereka akan menyalak sepuas-puasnya.

Panglima Perang Cyber said...

salam. saya mohon nak linkkan blog ini di blog saya..

jika berminat join BPN pun ok juga.

mahu?

tq


ada masa boleh add saya dalam YM untuk chat bersama rakan2 blogger yang lain.

salam perpaduan !

Jeffry said...

YG HALAL ITU MILIK MEREKA..YG HARAM MILIK ORG LAIN..YG BAIK ITU DTG DR MEREKA..YG BURUK DTG DR ORG LAIN..YG SYUMUL ITU HAK MEREKA..YG JUMUD ITU HAK ORG LAIN..SEMATA2 NAK MENYEDAPKAN RASA SAMPAI SATU KETIKA MEREKA MELUTUT MENYERAHKAN TAKDIR KPD ALLAH, HATI MEREKA TETAP TAK AKAN BERUBAH